Γύρω περιοχή

Γύρω περιοχή – Τρίκαλα Κορινθίας – Μάννα – Καρυά – Ζάχολη

Περιμετρικά στους πρόποδες του βουνού βρίσκονται γραφικοί οικισμοί με πολλά αξιοθέατα και με εμπορικό ενδιαφέρον. Μπορείτε να προμηθευτείτε ντόπια παραδοσιακά προϊόντα όπως τυριά, όσπρια, ψωμί, αλλαντικά και κρεατικά.

Σε όλα τα χωριά υπάρχουν ξενοδοχεία, ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια ικανά να φιλοξενήσουν αρκετούς εκδρομείς, αλλά και παραδοσιακές ταβέρνες και καφενεία για να γευματίσετε ή να ξεκουραστείτε με φόντο τη Ζήρεια.

Στην Βόρεια πλευρά του βουνού βρίσκονται τα Τρίκαλα (Άνω Τρίκαλα, Μεσαία Τρίκαλα και Κάτω Τρίκαλα) που αυτή τη στιγμή αποτελούν τον πιο αναπτυγμένο σε τουριστική υποδομή οικισμό της Ζήρειας, ενώ αποτελούν και τόπο γενήσεως του Αγίου Γερασίμου, με την ομώνυμη εκκλησία να δεσπόζει στην Άνω Συνοικία, πλάι στην οικία γεννήσεως του Αγίου και τον πύργο της οικογενείας του (Νοταραίων).

Ανατολικά των Τρικάλων βρίσκεται το χωριό Μάννα και δυτικά το χωριό Καρυά και η Ζάχολη με το ειδυλλιακής ομορφιάς ρέμα των Μύλων που συνδέει οδικά τα Τρίκαλα με την Δυτική Κορινθία και Νότια πλευρά του όρους Ζήρεια.